Welke browser past het best bij jou?

Gepubliceerd door Qobalt op

Edge

Edge van Microsoft, is de standaardbrowser van Windows 10. Mensen hoeven het programma niet te installeren want het staat al op de computer met Windows 10. Op andere systemen kan Edge niet gezet worden. Standaard start Edge met een nieuwspagina, maar dit is naar wens aan te passen. De adresbalk is tevens een zoekbalk. Edge gebruikt als zoekmachine Bing, die ook eigendom is van Microsoft. Maar iedereen kan de zoekmachine aanpassen naar bijvoorbeeld Google. Gebruikers kunnen in Edge meerdere websites naast elkaar openzetten met behulp van tabbladen. Klik hier om Edge te downloaden!

Chrome

De browser Chrome, gemaakt door Google, is het meest gebruikte internetprogramma. Het programma staat bekend om zijn snelheid en minimalistische uiterlijk. Alleen het hoognodige is in beeld; Chrome heeft geen toeters en bellen. Chrome heeft tabbladen waarop mensen pagina's kunnen openen en de adresbalk van Chrome is een zoekbalk. Typ een zoekterm in de adresbalk en Google zoekt op internet. Wat Chrome onderscheidt van andere browsers? Gebruikers kunnen inloggen met hun Google-account (wie dat heeft). Alle Bladwijzers (de favoriete sites) en browservoorkeuren worden dan op elk apparaat waarop die persoon Chrome gebruikt, beschikbaar. De browser is namelijk ook te gebruiken op de tablet en smartphone. Dus wie op de smartphone een site bewaart in de Bladwijzers, ziet die favoriete site ook in het overzicht op de computer. Klik hier om Chrome te downloaden!

Firefox

Firefox is een browser die gemaakt is door Mozilla. De browser is snel en heeft geen overbodige versiersels. Firefox heeft net als de andere browsers tabbladen waarop mensen pagina's kunnen openen en de adresbalk fungeert ook als een zoekbalk. Ook in Firefox kunnen mensen hun favoriete websites opslaan en synchroniseren. Wie meerdere computers heeft en inlogt bij Firefox, heeft overal zijn favorieten beschikbaar. Klik hier om Firefox te downloaden!

Safari

De browser Safari wordt gemaakt door Apple. Het programma staat standaard op Mac-computers, iPads en iPhones. Deze browser heeft ongeveer dezelfde functionaliteiten als Chrome, Firefox en Edge maar kan helaas niet worden geïnstalleerd op Windows-computers of Linux-computers. Klik hier om Safari te downloaden!

Internet Explorer

De browser Internet Explorer (IE) noemen we hier voor de volledigheid. Het is de standaardbrowser in Windows 7. Hij is ook aanwezig in Windows 10. Maar het programma wordt niet verder ontwikkeld door de maker Microsoft. Daarom is IE niet een programma om nu nog mee te starten. En voor wie het momenteel gebruikt: IE is minder veilig als de boven genoemde browsers en het is dus verstandig om over te stappen.